top of page

Barbara Abraham

Bio: geboren 21 mei 1975

Woont samen met: Jip en Guus (cavalier King Charles spaniels) in Eext.

Beroep: Iyengar yogadocent + strategisch communicatieadviseur

"Yoga en ik gaan al een lange tijd samen door het leven. Ik begon in 1999 op aanraden van mijn huisarts omdat ik depressief was en in een burn-out zat. Met lichte tegenzin ging ik naar mijn 1e lessen, maar al snel werd het rustiger in mijn hoofd, werd ik mij bewust van grenzen, kon ik beter met prikkels omgaan en zag het leven er steeds zonniger uit. Daar wilde ik meer van weten!

Zo studeerde ik yoga in India, verslond boeken over yoga en gaf in Antwerpen les in mijn eigen yogastudio. Maar de echte verdieping in yoga vond ik uiteindelijk in Iyengar yoga. Voor mij de meest pure vorm van yoga: grote aandacht voor wat er in het lichaam gebeurt, de invloed en wisselwerking met de adem, en hoe de geest hierop reageert. Lichaam, geest en ziel zou je kunnen zeggen.

Doordat Iyengar yoga o.a. gebruik maakt van vele hulpmiddelen om een diepgaander begrip en ervaring te krijgen, en omdat onze eigen lichaam en geest veranderen in de loop der jaren is dit een boek wat  nooit eindigt. Telkens is er weer een nieuwe ervaring, een nieuw begrip. Of dat nu is in mijn eigen beoefening of juist via het lesgeven. Het is een belevenis waar ik bijzonder dankbaar voor ben. En daarnaast geeft het mij de gereedschappen om om te gaan met alle drukte in het leven.

In mijn lessen probeer ik studenten te enthousiasmeren en te motiveren. Ons lichaam kan vaak veel meer dan onze geest in eerste instantie denkt. En hoe geweldig is het dan niet als die houding dan toch lukt?!".

"Mijn eerste kennismaking met Barbara als yogadocent was bij de online Office Yoga die ze op mijn werk verzorgde tijdens Corona. De lessen waren niet alleen heel goed om met lichaam en geest even los te komen van werk, maar ze gaven je ook weer extra energie door het enthousiasme van Barbara waar je wel in mee moet gaan! Ook de live lessen die ik later volgde buiten het werk om zijn mooi opgebouwd en afwisselend met veel persoonlijke aandacht, en net dat beetje extra door haar positieve energie en enthousiasme". 

Anke (Weesp)

bottom of page